Topul celor mai cautate joburi in strainatate - Revista Economica

Topul celor mai cautate joburi in strainatate

In cazul in care iti doresti cu adevarat sa vezi lumea, o vacanta de o saptamana sau doua in fiecare an ar putea sa ti se para insuficienta. Pentru a cunoaste cu adevarat o alta cultura, trebuie sa te muti in tara respectiva. Iar pentru ca nu ai cum sa renunti la un salariu stabil pentru a te intretine, de ce sa nu iei in considerare cautarea unui job in strainatate?

Un numar tot mai mare de romani se gandesc sa isi continue viata si cariera in alte tari. Fie ca este vorba de tari din Europa, din America de Nord sau din Asia, tot mai multi romani doresc sa inceapa o viata noua pe alte taramuri.

In plus, un loc de munca in strainatate poate aduce multe beneficii. Experienta internationala poate face CV-ul mai impresionant, demonstrand capacitatea de a te adapta la situatii noi, de a comunica cu diverse grupuri de oameni si de a rezolva probleme. Cunoasterea unei limbi straine poate, de asemenea, sa iti ofere posibilitatea de a castiga mai multi bani.

Asa ca, ce optiuni exista disponibile daca esti interesat sa lucrezi intr-o alta tara? Oportunitatile variaza, de la joburi in medicina si cercetare la prestare servicii in baruri si restaurante.

Iata, in randurile de mai jos, care sunt cele mai cautate 5 joburi din strainatate:

1. Lucrator in munca umanitara

Multi oameni viseaza sa faca munca umanitara in strainatate. Oportunitatile sunt disponibile in organizatiile locale non-guvernamentale (ONG-uri), precum si in organizatiile internationale majore, cum ar fi Organizatia Natiunilor Unite, Crucea Rosie si Medicii Fara Frontiere. Aceste organizatii au nevoie de oameni cu experienta in contabilitate, comunicatii, IT, resurse umane, management, fizioterapie, sanatate si educatie.

2. Muncitor in constructii

Romanii au fost intotdeauna cautati in domeniul constructiilor, fie ca vorbim de Italia, Spania, Franta sau Anglia. In 2016, acest lucru este inca valabil. Mai mult decat atat, in acest domeniu nu este necesara experienta, iar salariile sunt mult mai mari decat in alte domenii.

3. Ospatar, ajutor de ospatar, bucatar si ajutor de bucatar

Acestea sunt joburi foarte cautate de romani in tari precum Italia, Spania, Irlanda, Franta si Anglia. Din fericire, locurile de munca disponibile sunt la fel de multe. Desi salariile angajatilor in restaurante nu sunt foarte mari, bacsisurile sunt, de cele mai multe ori, destul de satisfacatoare.

4. Muncitor in corporatii internationale

Obtinerea unui loc de munca intr-o mare companie din strainatate nu este atat de dificila precum pare. Aproape 50% dintre companiile internationale si-au marit si continua sa mareasca numarul de angajati, datorita cresterii economiei. Tarile care ofera cele mai multe locuri de munca in corporatii sunt China, Marea Britanie, Singapore si Germania.

5. Asistent medical

Daca esti asistent medical si iti cauti un loc de munca in strainatate, nu iti va fi greu sa iti indeplinesti dorinta. Toate tarile dezvoltate din Europa Occidentala cauta asistenti medicali bine pregatiti, oferindu-le salarii mari si conditii de munca extrem de bune.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Disclaimer: Site-ul www.revista-economica.ro este un website gratuit ce are caracter informativ. Continutul acestuia reprezinta informatii gratuite. Informatiile si recomandarile primite prin intermediul acestui website nu asigura nici un rezultat sau garantie. Se recomanda sa evaluati continutul si sa decideti singuri asupra calitatii acestora. Atat site-ul cat si redactorii sau administratorii acestuia nu sunt raspunzatori pentru nici o pierdere sau investitie realizata in urma continutului. Citeste tot disclaimerul pentru declinare a responsabilitatii.