Tehnoredactare articole la domiciliu, un venit suplimentar in timpul liber - Revista Economica

Tehnoredactare articole la domiciliu, un venit suplimentar in timpul liber

Avand in vedere ca salariile din Romania sunt in general destul de mici in comparatie cu toate costurile de trai pe care trebuie sa le suporte locuitorii din mai toate regiunile tarii, acestia sunt nevoiti de multe ori sa isi caute un venit suplimentar, astfel incat sa se descurce din punct de vedere financiar.

Una dintre modalitatile prin care oricine poate castiga o suma de bani in plus, pe langa salariul de la locul de munca consta in tehnoredactare de articole la domiciliu. Este vorba despre un job part time de care se pot bucura cei care au darul de a impleti idei in cuvinte intr-un mod frumos, astfel incat sa ajunga cat mai usor la publicul tinta caruia se adreseaza.

Cei interesati de acest tip de activitate pot citi randurile de mai jos, pentru a afla sfaturi importante despre ce presupune exact tehnoredactarea de articole si cum pot gasi un astfel de job.

In ce scopuri sunt utilizate articolele tehnoredactate acasa

In primul rand, cei care sunt interesati sa lucreze de acasa trebuie sa stie cum sunt folosite articolele pe care urmeaza sa le scrie, astfel incat sa le inteleaga scopul final. In era Internetului, cand mediul virtual este utilizat de toata lumea pe numeroase tipuri de device-uri (telefoane mobile, calculatoare personale, laptopuri, tablete), principala sursa de informare nu mai este reprezentata de ziarele traditionale, ci de articolele de pe Internet.

Cei care doresc sa afle mai multe lucruri despre joburi, articole de imbracaminte, sfaturi pentru mame, metode rapide de a repara o masina, dar si multe alte lucruri, tot ce trebuie sa faca este sa caute pe Internet raspunsurile dorite. Practic, rezultatele cautarilor utilizatorilor din mediul online vor duce catre articolele care sunt redactate in mare parte de oameni care lucreaza de acasa. Acest lucru inseamna ca textele celor ce se pricep la scris trebuie sa serveasca in mod optim scopurilor persoanelor care au nevoie de sfaturi ori de pareri pe diferite teme.

Cum se poate gasi un job de tehnoredactare articole la domiciliu

Nu putini sunt cei care si-ar dori sa aiba un job part time de tehnoredactare la domiciliu, insa problema cu care se confrunta de cele mai multe ori consta in faptul ca nu stiu unde ar trebui sa caute. Si de aceasta data, Internetul poate oferi raspunsurile necesare!

Surse sigure cu cereri de oferta pentru scriere de articole

Site-uri de specialitate

Intrucat cererea pentru articole care sa fie publicate in mediul online este mare, au fost site-uri de specialitate al caror scop principal este acela de a facilita legaturile dintre persoanele care sunt in cautarea unor oameni care sa scrie articole si persoanele care isi doresc sa desfasoare acest tip de activitate.

De regula, anunturile contin informatii despre nisa pe care se cauta articole, dar si pretul care se poate plati pentru ele. Iata catava exemple de astfel de site-uri: Congrazie.ro, Freelancer.com, Microjoburi.ro, Elance.com, Crowdsprings.com, Fiverr.com, Upwork.om, Constant-content.com, Articlesale.com, Freelancers.net, Guru.com.

Retele de socializare

O alta metoda prin care se pot gasi joburi part-time consta in aderarea la grupurile speciale de pe retelele de socializare. Pe Facebook, de exemplu, exista grupuri dedicate pentru numeroase tipuri de joburi. Aici comunicarea dintre angajator si angajat este foarte usoara, ceea ce inseamna ca oricine poate gasi simplu o persoana/o companie care are nevoie de articole.

Recomandari

O varianta traditionala prin care persoanele interesate sa inceapa o activitate de tehnoredactare de articole la domiciliu pot gasi un job consta in recomandari din partea unor persoane care deja au beneficiat de serviciile celor care cauta si se declara multumiti.

Avantajul celor care cunosc cel putin o limba straina

Avand in vedere ca Internetul a reusit sa depaseasca puterea unui pasaport, in prezent oricine poate gasi pe Internet articole in toate limbile straine. Cei care doresc sa inceapa sa redacteze articole pot gasi varianta potrivita pentru ei, in functie de pasiunile pe care le au, dar si in functie de limbile cunoscute.

Pentru portalurile, blogurile si site-urile din Romania, se cauta in general writeri care sa scrie articole in limba romana, insa si limba engleza este la mare cautare, avand in vedere ca aproape toata lumea cunoaste aceasta limba. De asemenea, exista persoane/companii care au nevoie de articole si in limbi mai putin cunoscute sau folosite, in functie de tipul de activitate pe care il desfasoara.

Cum se platesc articolele

In prezent exista trei variante prin care sunt ofertate preturile pentru articolele din mediul online. In primul rand este vorba despre pretul pentru 100 de cuvinte, dar sunt si writeri care solicita pretul pe articol. Exista insa si persoane care platesc o suma fixa pentru un anumit volum de munca.

In ceea ce priveste preturile efective care se platesc pentru tehnoredactare de texte, acestea difera de la un caz la altul, in functie de proiect, in functie de nisa, dar si in functie de limba in care sunt redactate articolele.

Ideal este ca persoanele interesate sa inceapa sa redacteze articole sa discute inca de la inceput cu angajatorul toate aceste detalii.

Avantajale tehnoredactarii unor articole la domiciliu

Principalul avantaj de care beneficiaza cei care incep sa redacteze articole acasa este ca isi pot rotunji veniturile intr-un mod substantial, in functie de volumul de munca pe care il au. Dincolo de acest aspect insa, oamenii au posibilitatea de a evada din cotidian si de a se ,,rupe” de lucrurile pe care le fac zi de zi, pasind intr-o lume in care trebuie sa se informeze, pentru ca mai apoi sa imbine articole frumos scrise. Practic, este vorba despre o metoda foarte buna de relaxare si de diversificare a activitatilor de zi cu zi!

Aspecte foarte importante referitoare la tehnoredactarea articolelor pentru mediul online

Inainte de a incepe sa se ocupe de redactarea a diferite tipuri de texte, cei interesati de un astfel de job trebuie sa stie care sunt aspectele pe care le apreciaza angajatorii foarte mult in acest domeniu. Iata cateva: informatiile trebuie sa fie sa fie scrise corect din punct de vedere gramatical, logic si succint, astfel incat cititorii sa primeasca informatia de care au nevoie cat mai repede. De asemenea, angajatorii pun foarte mult accent pe termenele limite si pe seriozitate. Asadar, cei care indeplinesc toate aceste conditii pot incepe deja cautarile pentru jobul part time, astfel incat sa obtina venituri suplimentare, dar si pentru a-si diversifica gama de activitati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Disclaimer: Site-ul www.revista-economica.ro este un website gratuit ce are caracter informativ. Continutul acestuia reprezinta informatii gratuite. Informatiile si recomandarile primite prin intermediul acestui website nu asigura nici un rezultat sau garantie. Se recomanda sa evaluati continutul si sa decideti singuri asupra calitatii acestora. Atat site-ul cat si redactorii sau administratorii acestuia nu sunt raspunzatori pentru nici o pierdere sau investitie realizata in urma continutului. Citeste tot disclaimerul pentru declinare a responsabilitatii.