Cum sa-ti faci propria afacere pe Amazon (fiind roman) - Revista Economica

Cum sa-ti faci propria afacere pe Amazon (fiind roman)

Cei care sunt intersati sa-si deschida propria afacere au aflat, probabil, ca tot mai multi romani au succes cu afaceri online pe Amazon. Pentru cei care nu stiu, Amazon este cel mai mare magazin online din lume, avand milioane de cumparatori din toata lumea, care isi fac cumparaturile online de pe site, din cele cateva sute de mii de produse disponibile.

Amazon uimeste prin popularitatea sa, statisticile aratand ca in fiecare secunda se plaseaza aproximativ 35 de comenzi. Acest lucru inseamna multi cumparatori, motiv pentru care site-ul reprezinta o idee excelenta de afacere pentru cei care vor sa aiba o sursa de venit lucrand online.

Pasii necesari pentru a avea succes pe Amazon

Cei care au spirit antreprenorial isi pot deschide in scurt timp o afacere de succes pe Amazon, urmarind urmatoarele etape.

In primul rand, este nevoie de selectarea unui produs in jurul caruia sa se invarta intreaga afacere. De alegerea produsului depinde evolutia intregului business, asa ca trebuie sa fie o alegere inspirata, un produs pentru care exista foarte multa cerere pentru a genera cat mai repede comenzi si, implicit, profit. Pentru a gasi un produs cu un potential cat mai mare este nevoie ca viitorul antreprenor sa ia in calcul informatiile cu privire la pret, greutate, perisabilitate, tinand cont, mai ales, de review-urile facute de clienti. De asemenea, este bine sa fie un produs care are utilizare si cerere permanenta, chiar o cerere ridicata in perioada sarbatorilor. Cel mai bine ar fi sa se evite produsele electrocasnice (deoarece pot ridica probleme de garantie), produsele cosmetice sau de ingrijire care au nevoie de foarte multe autorizatii, produsele foarte ieftine sau foarte scumpe.

Odata gasit, produsul trebuie sa fie imbunatatit pentru a se distinge de produsele similare concurente si a atrage un numar mare de persoane interesate. Exemple de imbunatatire sunt oferirea gratuita a unor parti ale produsului sau a unui alt produs complementar la fiecare comanda. In etapa de imbunatatire trebuie sa se tina cont mai ales de parerile negative ale celor care au incercat deja produsul respectiv. Produsele tip “bonus” atrag foarte repede clientii. Inainte de a trece la pasul urmator, persoana interesata de afacere trebuie sa-si calculeze cu atentie profitul, o afacere buna are un profit de minim 70% din investitie.

Urmatorul pas este reprezentat de identificarea unui furnizor de incredere. Afacerile pe Amazon presupun cumpararea unui produs de la un producator si vanzarea lor catre consumator. Cei mai populari producatori sunt chinezii, intrucat ofera produse destul de bune la un pret avantajos. Pentru a gasi un producator de incredere, se recomanda cautarea acestuia pe Alibaba.com, site pe care apar numai producatori verificati. Atentie, e adevarat ca exista multe “chinezarii” de proasta calitate, insa, contrar ideilor ce se vehiculeaza pe piata, nu tot ce este fabricat in China are calitate indoielnica.

Pentru a avea o afacere de succes, antreprenorul trebuie neaparat sa ofere un produs de calitate medie spre superioara, care sa fie apreciat de clienti si recomandat mai departe. Cel mai bine ar fi ca pentru testarea produselor sa se solicite mostre de la producator. Ulterior, produsul va fi modificat prin adaugarea logo-ului afacerii si va fi pus intr-un ambalaj special conceput, astfel incat sa atraga privirile celor interesati. Modul in care produsul este prezentat este foarte important, astfel ca pentru crearea logoului si a amabalajului trebuie sa se solicite un design facut de un specialist in domeniu.

Se stabiliesc ulterior detaliile de plata, de regula achitandu-se initial 30% din suma totala, restul de 70% fiind achitata dupa efectuarea Controlului Calitatii. Este nevoie sa se solicite Controlul Calitatii de la o firma independenta, care va garanta calitatea produselor, aspect ce castiga si increderea cumparatorului. Plata se face tot prin intermediul site-ului Alibaba, cu ajutorul serviciului Trade Assurance, o modalitate de plata sigura. Ulterior, se va face transportul de la producatorul din China la depozitele amazon din SUA sau din UK.

Urmatorul pas este publicarea produsului pe site-ul Amazon pentru a putea fi comandat de cei interesati. Acest lucru se intampla dupa ce contul de vanzator este aprobat. Ulterior, se incarca pozele produsului pe platforma, fiind, de asemenea, completate informatiile referitoare la caracteristicile produsului si pret. Este important ca vanzatorul sa-si scoata cat mai bine in evidenta produsul, sa explice ce-l face diferit fata de altele concurente si sa incerce sa-si surprinda cat mai mult clientii, chiar si dupa ce au plasat comanda. De exemplu, in colete pot fi inserate mesaje de multumire, instructiuni sau cupoane de reducere pentru comenzi viitoare.

Ultimul pas al afacerii pe Amazon este lansarea produsului si promovarea acestuia. Pe Amazon competitia este foarte mare, asa ca va fi nevoie sa se utilizeze stategiile de promovare puse la dispozitie de platforma pentru a aduna cat mai multe comenzi. Cele mai populare metode de promovare a produselor sunt Pay per Click (vanzatorul plateste pentru reclama doar cand un posibil comparator da click pe produs), cupoane de reducere, publicitate pe retelele de socializare.

Cand comenzile incep sa apara, Amazon trimite banii catre cumparatori odata la doua saptamani.

Vanzarea de produse pe Amazon se poate transforma foarte repede intr-o afacere de succes, mai ales pentru cei care intuiesc un produs bun. Amazon le pune la dispozitie celor interesati sa-si deschida o astfel de afacere tot ce au nevoie: receptia produsului de la producator, depozitare, listare pe platforma, livrarea produselor comandate de clienti, servicii de relatii cu clientii, facturare, garanti, contabilitate. Practic, tot sprijinul pentru a transforma o idee intr-un succes impresionant.

Potrivit celor care vand pe Amazon, un astfel de business poate fi inceput cu aproximativ 5000 de dolari, asa ca cei care au acest buget disponibil pot incerca chiar acum sa patrunda in lumea ofertanta a afacerilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Disclaimer: Site-ul www.revista-economica.ro este un website gratuit ce are caracter informativ. Continutul acestuia reprezinta informatii gratuite. Informatiile si recomandarile primite prin intermediul acestui website nu asigura nici un rezultat sau garantie. Se recomanda sa evaluati continutul si sa decideti singuri asupra calitatii acestora. Atat site-ul cat si redactorii sau administratorii acestuia nu sunt raspunzatori pentru nici o pierdere sau investitie realizata in urma continutului. Citeste tot disclaimerul pentru declinare a responsabilitatii.