Cum sa iti tii mintea ascutita intr-un mod placut daca lucrezi de acasa - Revista Economica

Cum sa iti tii mintea ascutita intr-un mod placut daca lucrezi de acasa

Timpul isi pune amprenta asupra corpului si asupra creierului nostru, odata cu varsta aparand probleme cum ar fi Alzheimerul sau o gandire din ce in ce mai inceata. Din fericire, exista metode prin care poti sa previi imbatranirea mintii si sa ramai mereu gata de a raspunde la orice intrebare. Faptul ca lucrezi de acasa are un impact negativ asupra psihicului deoarece se intrerupr relatiile cu alte persoane. Iata, asadar, cum sa iti tii mintea ascutita pe termen lung, intr-un mod cat se poate de placut:

Practica sport

Teoretic, sportul nu are legatura cu mintea, insa practic, legatura este mult mai puternica decat am crede. Sportul reuseste sa oxigeneze creierul si sa elibereze endorfine, care produc fericire. Daca acorzi macar 30 de minute activitatii sportive, in fiecare zi, te poti bucura din plin de o viata cu o minte ascutita.

Nu trebuie sa mergi la sala sau sa alergi in parc daca timpul nu iti permite. Poti de exemplu sa iei o pauza de la munca de acasa si sa mergi la cumparaturi pe jos. Sau poti urca scarile pe jos daca locuiesti la bloc. Sunt multe posibilitati, nu cautati scuze atuni cand vine vorba de miscare fizica.

Invata o limba noua

Este unul dintre cele mai bun exercitii pentru minte pe care le poti face. Invatand o limba noua iti pui creierul la lucru si il fortezi sa dezvolte legaturi intre neuroni. Indiferent ca ai 20, 30 sau 50 de ani, abordarea unei limbi noi este o activitate de care vei fi mandru si care iti va placea.

In cazul multora dintre noi, o limba noua ar insemna un avantaj suplimentar pentru un job la domiciliu. Fie ca ai posibilitatea sa iti gasesti noi colaboratori fie in alte tari, fie poti obtine un venit mai mare.

Invata sa canti la un instrument

Muzica relaxeaza si ofera momente incredibil de frumoase. Daca vrei sa ai o minte activa si foarte bine ancorata in realitate, invata sa canti la un instrument, indiferent ca vorbim despre pian, vioara, chitara sau acordeon. Se pare ca muzica este un adevarat medicament, reusind sa amelioreze boli precum dementa.

Memoreaza cat mai mult

Pentru multi oameni, memorarea unei poezii ramane o amintire placuta din scoala. De ce nu ai memora o poezie si in momentul in care esti adult. Este un exercitiu excelent pentru creier si iti poate oferi momente deosebite. Alege o carte pe care o apreciezi si incearca sa memorezi pasaje din ea. Eventual, poti incerca sa joci cateva pasaje, ca un adevarat actor.

Joaca-te

Joaca relaxeaza si ofera o multime de beneficii. Poti sa te joci cu cei mici sau poti sa te joci cu cei mari. Optiunile sunt nelimitate, de la Scrabble pana la sah, bridge sau monopoly.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Disclaimer: Site-ul www.revista-economica.ro este un website gratuit ce are caracter informativ. Continutul acestuia reprezinta informatii gratuite. Informatiile si recomandarile primite prin intermediul acestui website nu asigura nici un rezultat sau garantie. Se recomanda sa evaluati continutul si sa decideti singuri asupra calitatii acestora. Atat site-ul cat si redactorii sau administratorii acestuia nu sunt raspunzatori pentru nici o pierdere sau investitie realizata in urma continutului. Citeste tot disclaimerul pentru declinare a responsabilitatii.