Cum sa iti gasesti un job in strainatate in 3 zile - Revista Economica

Cum sa iti gasesti un job in strainatate in 3 zile

Poti crede ca este greu sa iti gasesti un loc de munca in strainatate, insa de multe ori, lucrurile stau mult mai bine decat ai crede. Un loc de munca bun poate sa fie gasit intr-un timp record, atata vreme cat respecti o serie de reguli si stii unde sa cauti.

Din ce in ce mai multi romani pleaca sa munceasca in alta tara, iar motivele nu cred ca mai este necesar sa le prezentam. Mai nou, din cauza coruptiei din tara si a neregulilor din sistem, cea mai buna parte a fortei de munca este nevoita sa plece din tara.

Pentru a obtine totul de la cautare, trebuie sa te asiguri, in primul rand, ca respecti urmatoarele lucruri:

Ai absolut toate actele la indemana, in original si copii. Este bine sa ai un CV bine pus la punct, diplomele scolilor pe care le-ai absolvit si toate actele care ai crede ca te-ar ajuta intr-o eventuala angajare.

Stii unde sa cauti jobul potrivit. Inainte de a incepe cautarile, este bine sa iti notezi cu mare atentie fiecare site de joburi si sa cauti cat mai multe firme de recrutare. De regula, daca alegi sa te angajezi printr-o firma de recrutare poti sa ai destul de multe avantaje, deoarece aceasta va intermedia orice relatie intre tine si angajator si de obicei, are o multime de contracte cu angajatorii.

Totusi, intereseaza-te foarte bine despre firma de recrutare deoarece multe dintre acestea nu sunt serioase. Citeste bine contractul de munca si clauzele acestuia si nu il semna pana cand nu este sigur ca toate informatiile sunt ok. In general firmele pun presiune pe posibilul angajat si il forteaza sa semneze fara ca acesta sa citeasca tot contractul.

Esti pregatit sa pleci departe de familie si de tara. Cei care cauta sa angajeze o fac pentru ca au nevoie de oameni in cel mai scurt timp. Astfel, este bine sa fii cat se poate de pregatit pentru a pleca la munca. Daca mai mai fost plecat in alta tara si deja ai cetatenie poti demara o afacere in Romania (vezi detalii despre finantare) primind o finantare din partea statului.

Ce ar trebui sa faci pentru a-ti gasi locul de munca cat mai repede?

Un prim pas ar fi sa analizezi cu atentie ce stii sa faci si ce iti doresti sa faci. Daca iti calculezi cu atentie capacitatea de munca, cu siguranta poti gasi mai repede acele companii care au nevoie de tine. Daca ai ceva studii, atunci te poti orienta catre un job calificat. Daca nu ai studii, atunci te poti orienta catre un job gen manipulator sau ceva de genul.

Nu neglija limba! Cauta-ti de lucru in tari in care cunosti cat mai bine limba, deoarece majoritatea celor care angajeaza prefera sa opteze pentru oameni cu care pot comunica. Ai mare atentie ca in unele tari dezvoltate precum Germania, Suedia, Norvegia nu se vorbeste fluent limba engleza.

Daca alegi o firma de recrutare, alege una din domeniul in care vrei sa activezi. Exista solutii pentru constructii, solutii pentru joburi medicale sau pentru orice alt tip de job. Nu este prea recomandat sa mergi prin cineva anume si ai mare grija la anunturile de tipul ‘munca in strainatate’ de pe olx si alte siteuri cu anunturi. In generalin spate persoane ce recruteaza forta de munca contra cost si ilegal.

Daca poti, mergi direct in orasul pe care il vizezi si cauta-ti de lucru de acolo. In Europa poti calatori cu usurinta si foarte ieftin, asadar nu ar trebui sa faci o investitie uriasa pentru a merge in Londra, spre exemplu. Marele avantaj este faptul ca odata ce ai ajuns aici, poti participa la interviuri si iti poti arata mult mai usor capacitatile. In cazul de fata este bine daca deja ai pe cineva in strainatate si este dispus sa te si ajute.

Gasirea unui loc de munca in strainatate presupune analiza, asadar, nu este recomandat sa pleci in 3 zile dupa ce te hotarasti ca este cazul sa faci o schimbare. Daca iti pui la punct toate lucrurile in tara si reusesti sa fii foarte organizat, poti sa gasesti un loc de munca de care sa fii mandru, chiar si in 3 zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Disclaimer: Site-ul www.revista-economica.ro este un website gratuit ce are caracter informativ. Continutul acestuia reprezinta informatii gratuite. Informatiile si recomandarile primite prin intermediul acestui website nu asigura nici un rezultat sau garantie. Se recomanda sa evaluati continutul si sa decideti singuri asupra calitatii acestora. Atat site-ul cat si redactorii sau administratorii acestuia nu sunt raspunzatori pentru nici o pierdere sau investitie realizata in urma continutului. Citeste tot disclaimerul pentru declinare a responsabilitatii.