Cum sa iti gasesti pe internet un job sigur in strainatate - Revista Economica

Cum sa iti gasesti pe internet un job sigur in strainatate

O multime de romani aleg sa lucreze in strainatate, ceea ce contribuie serios la comunitatile uriase ce se gasesc in Spania sau in Italia. Numarul celor care pleaca inca ete destul de mare si multi oameni isi cauta joburi cu salarii su cu oportunitati mai bune.

Daca esti printre ei, ai marele noroc ca traiesti in 2018. Pe langa faptul ca este o piata din ce in ce mai libera si poti sa pleci aproape oriunde in Europa pentru a munci, ai avantajul de a-ti cauta locul de munca (vezi cateva sfaturi) direct pe internet.

De ce sa cauti pe internet un loc de munca

Deoarece pe internet sunt toate locurile de munca. Gasesti usor ceea ce te intereseaza si poti aplica cu foarte mare usurinta pentru a participa la un interviu. Totul este transparent iar rezultatele pot sa fie impresionante. De asemenea, daca iti cauti pe internet locul de munca vei putea gasi sute sau chiar mii de variante care sa iti atraga atentia.

Un alt mare avantaj este faptul ca portalurile de joburi in strainatate au diferite filtre de sortare a anunturilor. Astfel, iti este mai usor sa navighezi printre multitudinea de oferte de munca si poti aplica doar la cele ce te intereseaza mai mult.

Cum sa gasesti jobul perfect pe internet

Pentru a putea avea rezultatele pe care le doresti, trebuie, in primul rand, sa ai un CV foarte bine pus la punct. Astfel, primul pas pe care trebuie sa il faci este sa iti construiesti CV-ul. Se recomanda completarea unui CV Europass deoarece este modelul standard ce este utilizat de toate agentiile de recrutare a fortei de munca. Acceseaza acest link unde iti poti realiza CV-ul online, iar documentele anexate or sa fie gazduite gratuit pe server.

Odata ce toate datele tale sunt trecute corect si atractiv in CV, este timpul sa bifezi si cateva site-uri care ofera locuri de munca. Poti alege un site de recrutare din Romania, care ofera locuri de munca in toata lumea, intermediind relatia dintre angajator si angajat sau poti opta pentru site-urile de recrutare din strainatate, unde poti vorbi direct cu cei care angajeaza si poti participa la interviuri.

Daca ai resursele cu joburi, mai ramane sa alegi varianta cea mai potrivita pentru tine. Evident, vei aplica la mai multe locuri de munca pentru a putea sa gasesti rapid ceea ce te intereseaza. Daca ai cautat pe un site de anunturi, atunci ai mare grija ca userul ce a postat anuntul respectiv sa fie de incredere. Daca ai ales o firma de recrutare a fortei de munca in strainatate atunci cauta pareri si recenzii despre aceasta pe internet.

Pentru a evita problemele, este bine sa acorzi atentie urmatoarelor aspecte

Citeste cu mare atentie contractul inainte de a semna

Atunci cand ai gasit un job care pare perfect, este recomandat sa citesti bine contractul inainte de a lua decizia de a-l semna. Multe companii ascund, cu voie sau fara, anumite detalii ce se pot dovedi mai tariu extrem de importante. Trebuie sa te asiguri ca nu te angajezi la o astfel de companie.

Intreaba tot ceea ce crezi ca este relevant

Intreaba care este salariul brut, care este salariul net, cum se plateste, cum este comunitatea in care vei lucra, etc. Fiecare intrebare conteaza si fiecare te poate lamuri de seriozitatea sau din contra, de neseriozitatea firmei la care vei lucra.

Daca ai posibilitatea, mergi la un interviu

Chiar daca vorbim despre un job in alta tara, poti incerca sa faci un efort pentru a merge la interviu. Evident, pentru a face asta este bine sa fii cat mai aproape de adevar si sa ai o oarecare garantie ca vei fi angajat.

Internetul te scuteste de foarte mult timp pierdut si te ajuta sa obtii locurile de munca pe care ti le doresti, asadar, ai toate motivele sa incepi sa iti cauti un nou loc de munca in strainatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Disclaimer: Site-ul www.revista-economica.ro este un website gratuit ce are caracter informativ. Continutul acestuia reprezinta informatii gratuite. Informatiile si recomandarile primite prin intermediul acestui website nu asigura nici un rezultat sau garantie. Se recomanda sa evaluati continutul si sa decideti singuri asupra calitatii acestora. Atat site-ul cat si redactorii sau administratorii acestuia nu sunt raspunzatori pentru nici o pierdere sau investitie realizata in urma continutului. Citeste tot disclaimerul pentru declinare a responsabilitatii.