Cum poti castiga sume semnificative de bani culegand trufe - Revista Economica

Cum poti castiga sume semnificative de bani culegand trufe

Trufele sunt considerate diamantele negre ale naturii. Oamenii care strabat in lung si in lat padurile de foioase si de pin din Romania, alaturi de cativa caini bine instruiti, pot culege sute de kilograme de trufe in acest an, datorita faptului ca am beneficiat de ploi substantiale in ultimula perioada.

Desigur, odata ce recolta devine mai imbelsugata, preturile trufelor scad. Desi costul trufelor s-a diminuat de trei ori fata de anii precedenti, acestea sunt inca profitabile pentru cei care le culeg.

Chiar daca in Romania nu se consuma cantitati semnificative de trufe, culegatorii de aici prefera sa le exporte italienilor si francezilor, care isi permit sa se rasfete des cu acest deliciu al naturii.

Un culegator de trufe care se ocupa part-time de aceasta activitate castiga in Romania in jur de 2000 de lei pe saptamana. Desigur, padurile pot da cantitati mai mari sau mai mici de trufe, in functie de soiurile de arbori care le populeaza, de cantitatea de lumina solara si de PH-ul pamantului.

Pentru a castiga sume cat mai mari de bani culegand trufe, se recomanda folosirea a cator mai multi caini. Cainii specialisti in gasirea trufelor s-au dovedit a fi labradorii, bracii, prepelicarii, dar si maidanezii, cu totii avand, desigur, nevoie de o instructie speciala. Cainii pot mirosi feromonul degajat de trufe, acel parfum specific al lor. Feromonul este o substanta volatila, ce este emanata in conditiile de temperaturi inalte, si este blocata atunci cand este frig. Cainii, deoarece au simtul mirosului extrem de dezvoltat, au capabilitatea de a simti feromonul trufelor chiar si pe mlastina.

Daca vrei sa castigi cat mai multi bani din culegerea de trufe, este recomandat sa le vinzi in strainatate. In prezent, un kilogram de trufe negre se poate vinde cu aproximativ 60 de euro. Deoarece sunt mai rare, trufele albe au un pret mult mai ridicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Disclaimer: Site-ul www.revista-economica.ro este un website gratuit ce are caracter informativ. Continutul acestuia reprezinta informatii gratuite. Informatiile si recomandarile primite prin intermediul acestui website nu asigura nici un rezultat sau garantie. Se recomanda sa evaluati continutul si sa decideti singuri asupra calitatii acestora. Atat site-ul cat si redactorii sau administratorii acestuia nu sunt raspunzatori pentru nici o pierdere sau investitie realizata in urma continutului. Citeste tot disclaimerul pentru declinare a responsabilitatii.