Ce joburi online mai sunt recomandate pentru mamici si in 2020 - Revista Economica

Ce joburi online mai sunt recomandate pentru mamici si in 2020

Perioada maternitatii este minunata, insa vine la pachet si cu foarte multe provocari pentru proaspetii parinti, mai ales pentru mama. Mamicile incep prin a se pregati pentru venirea pe lume a bebelusului, dupa care il ingrijesc cum pot ele mai bine si isi dedica timpul copiilor aproape in totalitate. Totusi, dupa nastere, proaspetele mamici trec printr-o avalansa de sentimente si stari, iar pentru psihicul lor este important sa faca si altceva in afara de ingrijirea copilului, pentru a se simti in continuare utile si productive. In plus, acestea au nevoie macar de 2, 3 ore pe zi in care sa se deconecteze si sa se concetreze pe un alt subiect ce nu implica jucarii, scutece si cantece de leagan.

Prin urmare, exista un nou trend printre mamici si anume munca la domiciliu. Joburile la domiciliu alese de mamici sunt relaxante, antrenante si productive, ajutandu-le sa-si asigure un venit suplimentar lucrand atunci cand copilul doarme, se joaca sau e la gradinita.

In continuare este prezentata o scurta lista a celor mai populare joburi online alese de mamici.

1. Contabil

Mamicile care au studii de contabilitate pot sa lucreze fara probleme de acasa. Toate firmele au nevoie de un contabil, iar o mamica ce vrea sa lucreze de acasa poate tine contabilitatea la mai multe firme mici. Astfel, va putea avea timp pentru copil, dar si o sursa de venit constanta.

2. Administrator site/blog

In ziua de astazi, daca nu esti in online, nu existi. Orice afacere are un site de prezentare si un blog, iar locurile de munca in aceste domenii sunt din ce in ce mai multe. O persoana care trebuie sa administreze o afacere in mediul virtual nu va face deloc o activitate dificila, insa e nevoie de cateva cunostinte. Mamicile care vor sa lucreze in acest domeniu de acasa pot invata elementele de baza dintr-un curs online. Aceasta activitate se poate asemana si cu cea metoda descrisa aici si anume de a castiga bani oferind raspunsuri pe siteuri cu intrebari si raspunsuri.

3. Scriitoare

Termenul de scriitor este dat generic in cazul mai multor joburi. Spre exemplu, exista persoane care “au condei” si pot lucra de acasa ca si creatori de continut. Orice site/blog, necesita continut de calitate pentru a atrage cat mai multi cititori. Astfel, cerinta de content writer este tot mai mare, intrucat nisele pe care se poate scrie sunt foarte multe. Mai multe despre tehnoredactarea de acasa a continutului pentru siteuri am scris aici. Mamicile care vor sa lucreze de acasa ca in domeniul creatiei de continut, pot alege sa scrie despre ceea ce le pasioneaza sau chiar despre cresterea copiilor.

4. Reprezentant vanzari

Persoanele care se pricep sa vanda pot lucra de acasa in vanzari. Exista foarte multe firme care ofera posibilitatea unor astfel de colaborari mamicilor, oferindu-le un comision din vanzarile realizate. Cele mai populare firme reprezentate de mamici sunt Avon, Oriflame, Forever Living, Usborne etc.

5. Asistent virtual

Aceasta este o pozitie oferita de firmele care se ocupa cu vanzarea diferitelor produse sau prestarea de servicii. Multe mamici aleg sa lucreze ca asistent virtual de la ele de acasa, ocupandu-se de realatiile cu clientii, actualizarea stocurilor, verificare comenzilor etc.

6. Profesor

In era tehnologiei, pana si profesorii pot lucra altfel decat pana acum. Exista foarte multe persoane care vor sa faca meditatii sau cursuri online pe topicuri dintre cele mai variate, iar mamicile care vor sa lucreze de acasa isi pot impartasi cu acestia cunostintele. Persoanele care predau limbi straine pot avea cursanti din orice colt al lumii, online totul este posibil. Exista foarte multe mamici care ofera webinarii, cursuri in diferite domenii care pot fi vizualitate de mai multe persoane odata, in schimbul achitarii unei taxe de participare.

7. Vanzari pe platforme precum eBay, Amazon sau Etsy

Din confortul casei lor, mamicile pot vinde produse catre clienti din toata lumea, fara ca macar sa aiba vreodata contact cu ele. Procedeul in sine este simplu, esential este ca mamica doritoare sa lucreze in vanzari pe Amazon (vezi de aici cum poti incepe sa vinzi pe Amazon fiind roman), de exemplu, sa gaseasca un produs care sa trezeasca interesul multor clienti. De cele mai multe ori, producatorii sunt din China. Lucrand de acasa, mamica se va ocupa de alegerea produsului, personalizarea si stabilirea pretului de vanzare, listarea si promovarea produsului, urmand ca livrarea comenzilor sa se faca direct de la producator catre clientul final. Din ce in ce mai multe persoane vand pe marile site-uri de vanzari din lume.

8. Magazin online

Mamicile care au ceva fonduri la dispozitie si vor sa aiba mai mult decat un simplu loc de munca, ci o afacere in toata regula coordonata de acasa, pot investi intr-un magazin online. Magazinele online se bucura de un succes imens in ultima perioada (vezi cum poti infiinta un magazin online in 2020), intrucat din lipsa de timp foarte multe persoane aleg sa-si faca toate cumparaturile pe internet. Un magazin online nu este insa foarte simplu de gestionat, trebuie studiata atent concurenta si facut un plan de afaceri foarte bine pus la punct inainte de demararea propriu-zisa a activitatii.

Locurile de munca la domiciliu sunt o idee excelenta pentru mamicile care doresc sa aiba o sursa de venit muncind de acasa in timp ce se ocupa si de cresterea copiilor. De altfel, dupa terminarea concediului de crestere copil, multe dintre mamici aleg sa nu se reintoarca la serviciu, optand pentru un loc de munca la domiciliu, cu scopul de a fi mai aproape de copil.

Imbinarea cu succes a statutului de mama si a celui de femeie de cariera nu este un lucru simplu, insa multe doamne gasesc o cale de mijloc, astfel incat sa-si asigure si independenta financiara, dar sa raman si acasa pentru a se ocupa de cresterea copiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Disclaimer: Site-ul www.revista-economica.ro este un website gratuit ce are caracter informativ. Continutul acestuia reprezinta informatii gratuite. Informatiile si recomandarile primite prin intermediul acestui website nu asigura nici un rezultat sau garantie. Se recomanda sa evaluati continutul si sa decideti singuri asupra calitatii acestora. Atat site-ul cat si redactorii sau administratorii acestuia nu sunt raspunzatori pentru nici o pierdere sau investitie realizata in urma continutului. Citeste tot disclaimerul pentru declinare a responsabilitatii.