Bani pentru romanii din Diaspora ce isi doresc o afacere la domiciliu in Romania - Revista Economica

Bani pentru romanii din Diaspora ce isi doresc o afacere la domiciliu in Romania

Daca esti plecat in strainatate si iti doresti sa revii in tara pentru a demara o afacere la domiciliu si nu numai, vei putea sa faci asta si sa primesti pana la 40 000 de euro. Proiectul este unul deschis recent si presupune finantarea prin anumite organizatii si institutii.

Sumele care li se ofera romanilor totalizeaza peste 30 de milioane de euro si vizeaza cel putin 3000 de romani care urmeaza sa se intoarca in tara. Efectul unei astfel de decizii poate sa fie extrem de benefic pentru Romania:

 • Se creaza locuri de munca noi, atat la domiciliu cat si nu numai;
 • Creste foarte mult cotizarea taxelor la stat;
 • Anumite parti ale industriei incep sa functioneze mai bine, in special serviciile.
 • Ce trebuie sa faci pentru a obtine bani de la stat, pentru investitii

  In primul rand, trebuie sa ai minim 18 ani si sa dovedesti ca ai rezidenta in strainatate de cel putin 1 an. De asemenea, trebuie sa ai un proiect foarte bine pus la punct si sa faci dovada unei experiente antreprenoriale sau unei experiente in specializarea pe care o vei folosi, in strainatate. Cursurile si experienta pot sa cantareasca foarte mult la aprobarea unui proiect de acest fel.

  Cei care ofera banii nu sunt direct cei de la stat, ci niste administratori de schema, care se asigura ca totul este in regula si ca functioneaza ca la carte.

  Ce trebuie sa stii despre “Diaspora Start”

  Programul se numeste Diaspora Start si accepta activitati care incurajeaza zona antreprenoriala si infiintarea unor companii cu profil non agricol, in zona urbana. Cei care pot aplica isi pot deschide afacerea in toate regiunile de dezvoltare din Romania, mai putin in regiunea Bucuresti – Ilfov.

  Subventiile vor veni in mai multe transe, prima fiind de 10 000 de euro, ca prima de relocare, a doua fiind de 75% din ajutorul aprobat si a treia fiind 25% din venitul aprobat, doar daca veniturile brute realizate de antreprenor sunt de minim 30% din valoarea primei transe.

  Cine implementeaza intregul program?

  Cei ce se ocupa de implementarea programului sunt cei de la Ministerul Fondurilor Europene. Partea cu adevarat interesanta este faptul ca viitorii antreprenori beneficiaza de consultanta si de training in afaeri, elemente ce pot fi valorificate cu succes in timpul desfasurarii business-ului.

  Din pacate, foarte putini romani stiu de existenta unor astfel de finantari, asadar, cei care leg sa se intoarca in tara pentru investitii sunt destul de putini.

  Este important sa fie promovat un astfel de demers, in asa fel incat toata lumea sa afle despre el, iar viitorii antreprenori romani sa poata sa beneficieze la maxim de ceea ce li se ofera. In mod normal, sunt acceptate business-urile care au capacitatea de a creste si de a atrage angajati, asadar, daca totul merge ca la carte, viitorul poate sa sune foarte bine.

  1 Comment

  1. iti dau cu mila cu sila, dar apoi iti iau inzecit…
   un prieten a obtinut indemnizatia de 10k euro acum cativa ani pentru un srl debutand si l-au rupt controalele apoi…

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Disclaimer: Site-ul www.revista-economica.ro este un website gratuit ce are caracter informativ. Continutul acestuia reprezinta informatii gratuite. Informatiile si recomandarile primite prin intermediul acestui website nu asigura nici un rezultat sau garantie. Se recomanda sa evaluati continutul si sa decideti singuri asupra calitatii acestora. Atat site-ul cat si redactorii sau administratorii acestuia nu sunt raspunzatori pentru nici o pierdere sau investitie realizata in urma continutului. Citeste tot disclaimerul pentru declinare a responsabilitatii.